ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

 

VERİ SORUMLUSU

Hedef Grup Satış Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Hedef Grup”)(“Veri Sorumlusu”) olarak bir yandan çevrimiçi deneyiminizi geliştirmemize yardımcı olacak bilgileri toplarken diğer yandan web sitemizi (“https://www.hedefgrup.com.tr/”) ziyaret eden sizlerin özel hayatın gizliliği konusundaki hassasiyetlerine büyük değer vermekteyiz.

 

Çerez Aydınlatma Metni ile tarafınızı çerezler konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktayız.  Bu Çerez Aydınlatma Metni web sitemizde kullanılan farklı çerez türlerini ve bunları nasıl kontrol edebileceğinize ilişkin açıklamaları içermektedir.

 

Çerez küçük bir text dosyasıdır ve web sitemizin tarayıcınıza gönderebileceği belirli miktarda veri tutmaktadır. Daha sonra bilgisayarınızın sabit diskinde saklanabilmekte ve web sunucumuz tarafından erişilebilmektedir. Bu çerezler daha sonra tarafımızca alınabilmekte ve çerezler vasıtasıyla web sayfalarımız ve hizmetlerimiz düzenlenebilmektedir. Çerez Aydınlatma Metni’nde; çerezleri, pikselleri, web işaretlerini ve gifleri içeren tüm teknolojileri çerezler olarak adlandırmaktayız.

 

Web sitemizi kullanarak, bu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen çerezlerin ve diğer teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez ayarlarına ilişkin değişiklikleri tarayıcı ayarlarınızdan yapabilirsiniz. Çerezlerin kullanılmasını istemezseniz, ziyaret deneyiminizi daha verimli hale getiren birçok özelliğe erişiminiz olmayacak ve bazı hizmetlerimiz düzgün çalışmayacaktır. Çerezlerin kullanılmasının istenmemesine ilişkin ayrıntılı bilgiyi son kısmında bulabilirsiniz.

 

Hedef Grup olarak web sitemizde kullanılan çerezlere yeni çerezler ekleyebilir, kullanmaktan vazgeçebilir veya değiştirebiliriz. Çerez Aydınlatma Metnini dilediğimiz zaman tek taraflı değiştirebilme hakkımızın olduğunu belirtmek isteriz.

 

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, elektronik ortamda açık rızanıza gerek olmaksızın çerezler yoluyla toplanabilmekte olup Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. Maddesine uygun olarak, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaatleri için işlenmektedir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Çerezler, web sitemizde çalışmasını, gezinmenizi ve belirli özellikleri kullanmanızı sağlamak, web sitesi deneyimimizi geliştirmek veya diğer istatistik verilerini toplamak, yaptığınız seçimleri (dil tercihi, ülke konumu veya diğer çevrimiçi ayarlar gibi) hatırlamak ve seçtiğiniz kişiselleştirilmiş veya geliştirilmiş özellikleri sağlamak,  sitemizi daha kolay kullanılabilir bir hale dönüştürmek çalışmalarında bulunmak amaçları için işlenir.

 

Gerekli Çerezler

Gerekli çerezler, sayfa gezintisi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesini kullanılabilir hale getirmeye yardımcı olur. Web sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışamaz. Bunlar genellikle tarafınızca yapılan ve hizmet talebi anlamına gelen eylemlere yanıt olarak yerleştirilir. Bu çerezler sizi kişisel olarak tanımlayabilecek herhangi bir bilgi saklamamaktadır.

 

Çerez Adı Kullanım Amacı Çerez Süresi
Google Analytics Google Analytics, ziyaretçilerin web sitelerinde ve uygulamalarında neler yaptığını web sitesi ve uygulama sahiplerinin anlamasına yardımcı olan, Google’ın ücretsiz analiz aracıdır. Bu araç, ziyaretçilerin kimliklerini tespit etmeden bilgi toplamak ve site kullanım istatistiklerini Google’a bildirmek için bir dizi çerez kullanabilir. Bir kullanıcı web sayfaları arasında gezinirken Google Analytics, bir kullanıcının gördüğü sayfayı örneğin sayfanın URL’si gibi bilgileri kaydetmek için web sitesi sahiplerine JavaScript etiketleri sağlar. Google Analytics JavaScript kitaplıkları, bir kullanıcının web sitesiyle önceki sayfalarda neler yaptığını hangi etkileşimlerde bulunduğunu “hatırlamak” için HTTP Çerezlerini kullanır. Google Analytics tarafından kullanılan ana çerez “_ga” çerezidir.

Google Analytics tarafından Google mülklerinde toplanan veriler, site kullanım istatistiklerini raporlamaya ek olarak, yukarıda açıklanan reklam çerezlerinden bazılarıyla birlikte Google mülklerinde (Google Arama gibi) ve web genelinde size daha alakalı reklamlar göstermeye yardımcı olmak ve gösterdiğimiz reklamlarla etkileşimleri ölçmek için de kullanılabilir.

Analytics çerezleri ve gizlilik bilgileri hakkında daha fazla bilgi için şu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

https://policies.google.com/technologies/types?hl=tr

Kalıcı Çerezler

Oturum Çerezleri

 

Yukarıda belirtilen çerezler dışında herhangi bir çerez, tarafımızca toplanmamaktadır.

 

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILACAĞI

Bu amaçların gerçekleştirilmesi kapsamında işlenen kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar doğrultusunda; hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, çerezlerin değerlendirilebilmesi, web sitesinin gereği gibi çalışabilmesi, veri işleme faaliyetleri için hizmet sağlayıcılarımıza, tedarikçilerimize ve aktarılabilmektedir.

 

ÇEREZLERİN KULLANILMASININ ENGELLENMESİ

Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır.

 

  • Internet Explorer
    1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
    2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçeneklerine dokunun veya tıklayın.
    3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarların altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

 

  • Microsoft Edge
    1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.
    2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.
    3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

 

  • Google Chrome
    1. Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
    2. Sağ üstte Diğer Ayarları tıklayın.
    3. Altta Gelişmişi tıklayın.
    4. Gizlilik ve güvenliğin altında İçerik ayarlarını tıklayın.
    5. Çerezleri tıklayın.
    6. Tüm çerezler ve site verileri”nin altında Web Sitesi’nin adını arayın.
    7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın.

 

  • Mozilla Firefox
    1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekleri seçin.
    2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne gidin.
    3. Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.
    4. Çerezleri göster düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.
    5. Arama alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.
    6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.
    7. Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about preferences sayfasını kapatın.

 

  • Safari
    1. Safari > Tercihleri seçin.
    2. Gizlilik öğesini tıklayın.
    3. Web Sitesi Verilerini tıklayın.
    4. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil’e tıklayın.

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi

https://www.esb.org.tr/cerez-bellek veya https://www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

 

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezli üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUMASI KANUNU UYARINCA HAKLARINIZ

Kanun’un 11. maddesi hükümleri uyarınca kişisel verilerinize ilişki olarak aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, web sitemizde bulunan “KVKK Kapsamında Başvuru Formuna İlişkin Bilgilendirme” metnini okuyarak ve ilgili formu doldurarak “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre Hedef Grup Satış Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Oruç Reis Mah. Tekstilkent Cad. B Blok No:12 A/273 Esenler /İstanbul adresine yazılı olarak, sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresinizden kvkk@hedefgrup.com.tr e-posta adresine, sistemimizde kayıtlı olmayan e-posta adresinizden mobil imza/e-imza kullanarak kvkk@hedefgrup.com.tr e-posta adresine veya KEP vasıtasıyla hedefgrup@hs03.kep.tr adresine iletebilirsiniz.

 

Başvurunuz Hedef Grup tarafından incelenecek ve KVK Kanunu ve Tebliğ hükümleri kapsamında başvurunuzun tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içerisinde yanıtlandırılacak, yanıt yazılı olarak veya elektronik ortamda tarafınıza iletilecektir. Yapılan başvurular kapsamında, Hedef Grup kural olarak herhangi bir ücret talep etmemekle birlikte, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi durumunda Kurul tarafından belirlenen ücretler alınabilecektir.